Τι παίζει στο Cosmos watched;


Τι παίζει λοιπόν εδώ;

Κατ’ αρχήν, καλώς ήρθατε (ή και καλώς ξανάρθατε) στην ιδιωτική μας αίθουσα επιλεγμένων προβολών!

Να τονίσω αρχικά πως, όπως είναι και προφανές, είναι κι αυτός ένας χώρος βασισμένος στη γενικότερη, γνωστή πια, φιλοσοφία ενός blog.
Σκοπό έχω να τον χρησιμοποιώ έτσι ώστε, μέσα απ’ αυτόν, να ενημερώνω με τις αναρτήσεις μου για κάποια ζητήματα πάνω σε ταινίες που έτυχε να δω, περισσότερο σε μορφή προσωπικής "κριτικής" μου.
Βέβαια, τη στιγμή που η όλη προσπάθεια θα είναι δική μου, προφανώς και η όποια ενημέρωση θα έχει τον προσωπικό μου χαρακτήρα και τις δικές μου οπτικές. Πάει να πει πως δεν είναι απαραίτητο να είναι σύμφωνα τα όσα διαβάζετε και με την δική σας θέση, όπως όμως ούτε η θέση του όποιου σχολιαστή με τις θέσεις άλλων σχολιαστών.
Εδώ ακριβώς είναι που, κατά τη γνώμη μου, αξίζει να υπάρχουν τέτοιοι χώροι στο διαδίκτυο, για την ανταλλαγή απόψεων και τον πιθανό εμπλουτισμό των οπτικών γωνιών του καθενός μας. Η όποια αντιπαράθεση θα πρέπει να είναι απολύτως αποδεκτή απ’ όλους, αρκεί να έχει χαρακτήρα και άποψη καθώς και να παρατίθεται με τρόπο μεστό και κατανοητό. Θεωρώ αυτονόητο απ’ όλους ότι θα είναι αποδεκτό το ότι, όσο θα περνά απ’ το χέρι μου, δε θα επιτρέπω να φτάνει κανείς σε ακραίες και άκομψες αντιπαραθέσεις, με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο.

Καλές στιγμές να έχετε!


Απαραίτητες διευκρινίσεις:
Η επιλογή της σειράς των έργων στα οποία θα αναφέρομαι, θα επηρεάζεται περισσότερο, από τον χρόνο που έτυχε να τα έχω δει. Έτσι, όσο πιο πρόσφατα έχω δει κάποιο έργο, τόσο πιο ζωντανές θα είναι οι μνήμες του άρα τόσο πιο εύστοχη θα μπορεί να είναι και η τοποθέτησή μου, πράγμα που το θέλω πολύ. Ο χρόνος κυκλοφορίας μιας ταινίας, δε θα παίζει σημαντικό ρόλο παρά μόνο στο ότι, εκ’ των πραγμάτων, θα τυχαίνει συχνότερα να βλέπω πιο πρόσφατες ταινίες.

Σκοπεύω, σε κάθε ταινία, να παραθέτω links παραπομπών σε άλλους ιστοχώρους που έχουν αναγνωρισθεί ως σημεία αναφοράς επί της παρουσίασης ταινιών είτε διεθνώς είτε και απλώς στην Ελλάδα. Εκεί θα μπορεί να δει κανείς τις περισσότερες από τις τεχνικές λεπτομέρειες που τυχόν θα συνοδεύουν την ταινία. Δε θα γίνομαι κουραστικός με το να τις επαναλαμβάνω άσκοπα κι εγώ από εδώ. Όποιος όμως θα ήθελε και κάτι τέτοιο, θα μπορεί εύκολα, από τις εδώ παραπομπές μου, να το βρίσκει έγκυρα.

Σε κάθε ανάρτηση – ταινία θα υπάρχουν σχετικές με την ταινία φωτογραφίες αλλά όχι υπερβολές, λίγες κι αντιπροσωπευτικές, π.χ. κάποιο πόστερ ή κάποιο εξώφυλλο κ.λ.π. επίσης και παραπομπή σε κάποιο βίντεο, κατά πάσα πιθανότητα, κάποιου επίσημου trailer της ταινίας.


Ο τίτλος της κάθε ανάρτησης θα ακολουθεί κάποιους απλούς συντακτικούς κανόνες ώστε να είναι κάπως πιο οργανωμένη η παρακολούθηση των αναρτήσεων μαζικά ή και η αναζήτηση κάποιας ανάρτησης από την τοπική google μηχανή αναζήτησης (στο πάνω μέρος του blog, πάνω από τις αναρτήσεις).
Άρα, ο τίτλος κάθε ανάρτησης θα ξεκινά με το έτος 1ης κυκλοφορίας του έργου, θα ακολουθεί, ως διαχωριστικό μια παύλα μεταξύ κενών « - » και ο αυθεντικός τίτλος της ταινίας (στη γλώσσα παραγωγής του έργου). Αν υπάρχουν δευτερεύοντες τίτλοι και χωράνε, θα ακολουθούν αμέσως μετά (με διαχωριστικό πάλι το « - »).
Κεφαλαίοι χαρακτήρες θα χρησιμοποιούνται μόνο εκεί που θα πρέπει βάσει γραμματικής ή σε τυχόν αρχικά συντμημένων λέξεων. Τα κενά (spaces) μεταξύ λέξεων, αριθμών ή συμβόλων θα είναι πάντα μονά.Παραδείγματα τίτλων αναρτήσεων:
«2010 - The flight of the swan - Το πέταγμα του κύκνου»
«2006 - Μια μέλισσα τον Αύγουστο - A bee in August»

Για την ευκολότερη ευχέρεια κατηγοριοποίησης - ομαδοποίησης των αναρτήσεων, οι αναρτήσεις συνοδεύονται από ετικέτες - κλειδιά, σχετικές με τις ταινίες που αυτές αναφέρονται.
Οι ετικέτες έχουν ειδικό πρόθεμα (prefix) που αποτελείται από ένα αγγλικό γράμμα και το «: ».
Το γράμμα σχετίζεται με το αρχικό γράμμα της αγγλικής λέξης - όρου που θα αφορά η ετικέτα. Άρα έχουμε:
T: (Title) Aφορά τίτλο της ταινίας
R: (Release date) Aφορά το έτος 1ης κυκλοφορίας της ταινίας
G: (Genre) Aφορά είδος - κατηγορία της ταινίας
S: (Star) Aφορά πρωταγωνιστή της ταινίας
W: (Writer) Aφορά συγγραφέα - σεναριογράφο της ταινίας
D: (Director) Aφορά σκηνοθέτη της ταινίας
C: (Country) Aφορά τη χώρα παραγωγής της ταινίας
Έτσι, πατώντας αργότερα πάνω σε μία από αυτές τις ετικέτες (στις ομάδες τους της δεξιάς κολώνας), θα φέρνει συγκεντρωμένες πια, όλες τις αναρτήσεις που τις συνοδεύει η συγκεκριμένη ετικέτα (και μόνο αυτές) πετυχαίνοντας να υπάρχει η ευχέρεια ομαδοποιημένης εμφάνισής τους, κατά τον όρο της ετικέτας.


Τα όσα αναφέρονται στο παρόν κείμενο έχουν ισχύ, απλά και μόνο αποκλειστικά κατά δήλωσή μου, όσο και όπως αυτά αναφέρονται στο παρόν κείμενο. Δεν έχουν καμία διαχρονικού τύπου ισχύ ή άλλη ερμηνεία γενικότερα.

Κάθε άλλη πρόταση ή υπόδειξη, από οποιονδήποτε, οποτεδήποτε και με όποιον τρόπο, μπορεί να γίνει αποδεκτή ή και να απορριφθεί χωρίς απαραίτητα την όποια δημοσιοποιημένη αιτιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δική σας η σκηνή! Αυτοσχεδιάστε!