Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

2007 - Diary of the dead - Το ημερολόγιο των νεκρών


Μιας κι έκατσε, μόλις χτες το βράδυ (Δευτέρα 17/3/2008), να δω avant premiere της ταινίας σε κινηματογραφική αίθουσα του Village Park, είπα να κάνω από εδώ μια μίνι παρουσίαση της κριτικής μου για την ταινία, μήπως και προλάβω το χάσιμο του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου σας (τουλάχιστον) με το να ρισκάρετε να τη δείτε!

Δε θα μπω σε αναφορές σχετικά με πιο τεχνικά στοιχεία της ταινίας μιας και από τα links που θα σας παραθέσω θα μπορείτε να τα βρείτε σχεδόν όλα, πάρα πολύ εύκολα, συγκεντρωμένα και με μεγάλη λεπτομέρεια.
Γενικότερα να αναφέρω βέβαια, πως δεν είμαι και φανατικός με αυτό το είδος ταινιών δηλαδή με ζόμπι κ.λ.π. Όχι ότι δεν τα βλέπω, ίσα ίσα που αν κάποια τέτοια τέτοια ταινία είναι καλοστημένη, μου τραβά το ενδιαφέρον σε μεγάλο βαθμό. Όμως είναι λίγο δύσκολο σαν είδος, να καταφέρει να απομακρύνει την κύρια βαρύτητά του, από το σύνηθες θέαμα του υπερβολικού αίματος και των αηδιαστικών λεπτομερειών στο "φαγοπότι" των... "πρωταγωνιστών" του!

Τώρα όσο αφορά την εν λόγω ταινία...
Με λίγα λόγια: ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ!
Με περισσότερα λόγια: Όσο και να σας κεντρίζει το ενδιαφέρον, ειδικά αν είστε φανατικοί του είδους, μην κάνετε το λάθος και τη δείτε.
Είναι σε όλα τα επίπεδα αποτυχία! Ο ορισμός της "φτώχειας" σε ταινία. Και δεν εννοώ μόνο όσο αφορά τα έξοδα που έχουν διατεθεί για την παραγωγή της που θα μπορούσαν άνετα να συγκριθούν με το κομπόδεμα από τα κάλαντα που κάποιοι λέγαμε μικροί αλλά και σε θέμα ερμηνειών, σκηνικών, γυρισμάτων, πλοκής, δράσης, εφέ, σεναρίου, και ότι άλλο θέλετε. Σε όλα δεσπόζει η φτώχεια και η μιζέρια!

Τα ατοπήματά της έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας. Μπάζει από τόσες πλευρές που θυμίζει αίθριο.

Ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθώ σε επιμέρους σκηνές και καταστάσεις. Σχεδόν όποια σκηνή και να διάλεγα θα μπορούσε να καταδικαστεί χωρίς ιδιαίτερες τύψεις.

Το ότι άντεξα να την βλέπω μέχρι τέλους, πέρα απ' το ότι σκέφτομαι να το χρεώσω σε κάποια λανθάνουσα τάση ηρωισμού που πρέπει να με διακατέχει, το έκανα και γιατί ήλπιζα σε κάποια βελτίωση μέχρι τέλους αλλά και γιατί την βλέπαμε μαζί με κάποιο φίλο και το "σπάγαμε" λίγο με τα απαραίτητα χαμηλόφωνα σχόλια. Ως προς το "χαμηλόφωνα" πιστέψτε με, ήταν δύσκολο να παραμένουν απλώς χαμηλόφωνα.

Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω γιατί νομίζω ότι έχω δώσει ήδη ξεκάθαρα το στίγμα της άποψής μου σχετικά. Τώρα, αν δεν σας έπεισα, δείτε τη κι εσείς κι εδώ είμαστε πάλι να συζητήσουμε ότι θέλετε σχετικά.
Σημείωση:
Η παρούσα ανάρτησή μου είναι σχεδόν πιστή αναδημοσίευση. Η πρωτότυπη υπήρχε από τις 18/3/2008 στο κύριο blog μου CosmosKGr. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να συμμετέχει πλέον σε αυτό το blog, μιας και αυτό εξειδικεύεται σε ταινίες και όχι πια στο άλλο.



Για να είμαστε και "τυπικοί", παραπομπές για την ταινία (μ' ένα κλικ για τους πιο "απαιτητικούς")











Αξιολόγηση:
{["Useless", "Boring", "Need more details", "Perfect"]}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δική σας η σκηνή! Αυτοσχεδιάστε!