Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

2011 - Extremely loud n incredibly close - Εξαιρετικά δυνατά κ απίστευτα κοντά


Θα ξεκινήσω με το να σας πω κατευθείαν την άποψή μου:

Είναι ένα έργο πραγματικό κομψοτέχνημα στο είδος του!
Καιρό είχα να δω κάτι τόσο καλό!

Δε ξέρω αν σας ξάφνιασα που μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί αλλά δε κρατιόμουν!
Ένιωσα πως έπρεπε να το θίξω από την αρχή, πως πρέπει να το γνωρίζετε ανεξάρτητα με το αν επιλέξετε να διαβάσετε περισσότερα σε αυτή μου την ανάρτηση. Έπρεπε μήπως καταφέρω έτσι να σας μεταφέρω το πόσο θα άξιζε να δείτε κι εσείς την ταινία.
Ξέρω πως το «Πρέπει» δείχνει υπερβολικό. Θέλω όμως έτσι να επισημάνω λίγο παραπάνω την αξία της ταινίας. «Πρέπει» δηλαδή όπως περίπου «πρέπει» να δει κανείς στη ζωή του (έστω) ένα ηλιοβασίλεμα ή τον έναστρο ουρανό. «Πρέπει» γιατί, αλλιώς, θα είναι κρίμα.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

2008 - Mirrors - Μέσα από τον καθρέφτη


Είναι καιρός τώρα που ήθελα να το δω αυτό το έργο. Το 1ο της σειράς του. Είχα διαβάσει λίγα πράγματα σχετικά με τα βασικά της ιστορίας του, είχα δει και λίγο από το trailer και «πείστηκα» να το δοκιμάσω και αυτό!
Είναι ένα έργο που παλαντζάρει μεταξύ των κατηγοριών τρόμου και θρίλερ. Άλλοτε μοιάζει περισσότερο σα τρόμου σε ελαφριά εκδοχή και άλλοτε πάλι φλερτάρει με τις περπατημένες ενός καλού θρίλερ.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

2009 - Surrogates - Αντικαταστάτες


Όταν διάβασα τη σύντομη περιγραφή του θέματος του έργου, κατάλαβα πως θα είχε σοβαρές ελπίδες στο να με συγκινήσει στο είδος της. Βλέπετε, ανήκει σε ένα από τα πλέον προσφιλή μου είδη ταινιών!
Ευτυχώς, οι υποψίες μου αποδείχτηκαν βάσιμες σε πολύ μεγάλο ποσοστό!

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

2010 - Les sept jours du talion - 7 Days


Βρε - βρε τον Καναδά τι μας έφτιαξε;!
Έβγαλε (στα Γαλλικά) ταινία που χαλαρά μπορεί να θεωρηθεί από τις πιο αξιοπρόσεκτες!
Πραγματικά, είναι μια ταινία που έχει καθαρά το δικό της ύφος. Λίγα τα στοιχεία της που μοιάζουν με των κλασικών ταινιών του είδους της.
Είχα διαβάσει κάπου μια σύντομη περιγραφή σχετικά με το κυρίως θέμα της και μου έκανε το απαραίτητο κλικ. Είπα να δοκιμάσω να την δω κι ευτυχώς δεν με απογοήτευσε.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

2011 - The artist


Η αλήθεια είναι πως, τη συγκεκριμένη ταινία αρχικά, ήθελα να τη δω περισσότερο, λόγο του ντόρου που έκανε πρόσφατα, με τα Oscars που διεκδικούσε. Αμέσως μετά, που έμαθα ότι ήταν και ασπρόμαυρη αλλά, πολύ περισσότερο και βουβή, ε, εκεί ήταν που με έτρωγε το πότε θα την έβλεπα κι εγώ ώστε να έχω και την... προσωπική μου άποψη (ψέματα, απλώς με είχε φάει η περιέργεια!). Υπολόγιζα δε, ότι θα μου άρεσε πολύ σα ταινία.