Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

2011 - Apollo 18


Να θυμίσω ότι, γενικά, μου αρέσουν πολύ όλα αυτά τα έργα που διέπονται από μυστήριο, ιδιαίτερα δε αν το θέμα τους διεξάγεται κάπου εκεί έξω, μακριά, πέρα από τα στενά πλαίσια της Γήινης πεζής πια πραγματικότητας. Όχι, αλήθεια μου αρέσουν από μικρός!
Εδώ όμως την πατήσαμε, «φάγαμε τη φόλα» που λένε! Δεν είναι βέβαια και η πρώτη φορά!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

2011 - In time - I'm.mortal


Μάλιστα! Ε λοιπόν εντυπωσιάστηκα!
Είχα καιρό φαίνεται να δω εργάκι που να βάζει νέες ιδέες στο τραπέζι των προβληματισμών μου.
Εντάξει, όχι ότι εστίαζε πλήρως σε αυτές. Αφιέρωνε αρκετό χρόνο και στις κλασικές σκηνές δράσης με κυνηγητά, πιστολίδια κλπ αλλά ευτυχώς, όχι σε βαθμό που να ξεχνάς τους βασικούς προβληματισμούς που εισήγαγε ως γνήσια Sci-Fi ταινία.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

2011 - Real steel


Εδώ είμαστεεε!
Επιτέλους ρε παιδιά κι ένα έργο που τιμά επάξια τη βασική κατηγορία που ανήκει! Και την τιμά από κάθε άποψη!
Για όσους έχουν δει κάνα trailer ή έστω έχουν διαβάσει το τι πραγματεύεται, να είναι σίγουροι πως δε θα τους απογοητεύσει καθόλου η θέαση της ταινίας, σε ό,τι περιμένουν από αυτή. Τα 'χει όλα! Και καλούς ηθοποιούς που ερμηνεύουν άψογα, και καλή πλοκή χωρίς σεναριακές υπερβολές, και πολύ άγριο ξύλο αλλά αυτή τη φορά χωρίς αίματα(!), και δράμα που σε ορισμένες σκηνές είναι αρκετά δυνατό, και πετυχημένη ψηφιακή τεχνολογία, και πολύ (μα πολύ όμως) καλά... ρομπότ!

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

2011 - The double


Βρε, βρε, βρεεε!
Να ξανά που η, σχεδόν αιώνια πια, «κόντρα ισχύος» μεταξύ Αμερικάνων και Σοβιετικών καλά κρατεί! Έτσι τουλάχιστον θέλουν να μας πουν οι Αμερικάνοι, μέσα και από τις σύγχρονες κατά τ’ άλλα ταινίες τους όπως αυτή!
Τελικά «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», τόσα χρόνια μάλιστα, όσα κατορθώνει να πουλά ακόμα στο διεθνή κινηματογράφο.
Καλά αυτοί (οι Αμερικάνοι), δε βαρέθηκαν! Αμ μ’ εμάς τους υπόλοιπους, τους «πολιτισμένους», τι στο καλό συμβαίνει και τους προσφέρουμε ακόμα τόσο απλόχερα τη θεαματικότητά μας σε τέτοιες κινηματογραφικές υποπαραγωγές - καλλικατζούρες;! Πόσο ακόμα κουτόχορτο πρέπει να αναμασάμε για να καταλάβουμε το πόσο πρόβατα έχουμε καταντήσει, τουλάχιστον ως θεατές;!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

2004 - Closer - Εξ επαφής

Με το που είδα τη συγκεκριμένη ταινία, ήξερα πως ήταν από αυτές που, αργά ή γρήγορα, θα έγραφα για το πώς ένιωσα που την είδα. Το ήξερα αλλά δεν το έκανα σύντομα γιατί ένιωθα πως θα έπρεπε πριν, να αφήσω λίγο χρόνο να περάσει ώστε να έχω ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα μέσα μου, σχετικά με τα όσα είδα. Έπρεπε δηλαδή να καταλαγιάσει κάπως η «ψυχολογική αντάρα» που μου προέκυψε και μετά, με ποιο ήρεμο πνεύμα πια, να έχω καλύτερες ελπίδες στο να αποφύγω τυχόν σκοπέλους στην κριτική μου σκέψη και έκφραση. Ελπίζω να το έχω καταφέρει πια αν και δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

2011 - Cowboys n aliens


Εδώ είναι που λένε "Ο τίτλος τα λέει όλα!"!
Δηλαδή πραγματικά τα λέει όλα! Είναι περίπου σα να έχεις δει, με έναν αόριστο βέβαια τρόπο, όλο το έργο πριν καν πατήσεις το "play". Πάντα βέβαια έχει κανείς την περιέργεια να δει και το πως το πάντρεψαν το θέμα.
Ε λοιπόν, ναι! Το έκαναν και αυτό! Έφτιαξαν ένα western like έργο, με την, όχι και τόσο ευγενική, συμμετοχή... εξωγήινων! Τι άλλο θα δούμε;!